Mijn missie is mensen te helpen bij het verwerken van het verlies van een broer of zus. Mijn enige zusje Wanda is overleden aan de gevolgen van kanker toen ze dertig was. Dat was in 1999. Iedereen sprak toen over het millenniumprobleem; zij had haar eigen millenniumprobleem.

De jaren daarna is me pas duidelijk geworden hoe ontzettend veel mensen een broer of zus moeten missen, en sommigen zelfs meerdere broers en/of zussen. Het werd me ook duidelijk waarom ik toch me toen zo alleen voelde in mijn situatie: er is echt weinig aandacht voor het verlies van een broer of zus in onze maatschappij. Voor mij is er destijds een lange weg van acceptatie, verwerking en groei in gang gezet en het werd me steeds duidelijker dat ik veel mensen kan helpen bij hun eigen verwerkingsproces. Ik heb nu een geweldig leven, en dat gun ik anderen ook!

Dat zou voor mij toch de mooiste herinnering aan mijn zusje kunnen worden, een jonge vrouw die, veel meer dan ik, durfde te dromen. Nu durf ik ook te dromen, en met die droomkracht wil ik anderen helpen. Een boek schrijven over dit onderwerp is een duurzame manier, een geschenk van haar aan mij en aan iedere broer of zus die ik kan hiermee bereiken.