De cirkel is rond

Binnenkort is het zover. Al tien jaar schrijf ik aan dit boek. En al zeven jaar ligt mijn blauwdruk klaar. En nu breekt het moment aan waarop het boek de wereld in kan. Wat mij betreft dan 😉

 

Op 14 december 2018 ga ik dit boek presenteren. Voor mij is de cirkel hiermee rond. in 1968 is Wanda geboren. In 1999 is Wanda overleden. In 2002 besefte ik dat ik over het onderwerp van het verlies van een broer of zus wilde schrijven. In 2010 deed ik een oproep aan 125 mensen in mijn directe omgeving om mij te ondersteunen in het volgen van een schrijftraining. In 2011 heb ik deze training gevolgd en vervolgens heb ik mijn blauwdruk geschreven en ben ik ook daadwerkelijk met het schrijven gestart.

Tussen 2011 en 2018 is er veel in mijn leven gepasseerd, heb ik veel op mijn pad gehad en voor mij is het nu helder waarom ik dit boek nu kan voltooien en uitgeven. De cirkel is rond.

De datum is geprikt. De locatie is geregeld. Het ISBN is aangevraagd. Ik ben er klaar voor. Jij ook?

Wil je meer weten? Dan kun je ook de facebookpagina Ik Mis Wanda volgen.

Saskia
zus van Wanda
xx

 

 

6 Comments on “De cirkel is rond

 1. Anderhalf jaar geleden mocht ik voor het eerst naar het verhaal van Saskia’a zus Wanda luisteren. Droevig, verschrikkelijk, niet werkelijk. En ik herkende het verhaal van mijn partner erin, die haar broer 40 jaar geleden heeft verloren.
  Ik vind het fantastisch dat Saskia hiervan haar missie heeft gemaakt. Namelijk zussen en broers die zo een groot verlies hebben geleden zoals zij met haar verhaal bij te staan en te helpen.

  Elke dag ben ik heel dankbaar voor het ‘alive’ zijn van mijn zus en haar familie.
  Dank je Saskia voor jouw boek ‘Ik mis Wanda’.

  Ik verheug mij ontzettend op!

  1. Dankjewel Anja, dat je zo mooi beschrijft dat het verlies van een broer of zus zoveel verdriet kan veroorzaken. Ik voel me zo gesteund in mijn missie!
   Saskia
   xx

 2. Mijn moeder verloor haar zusje toen ze zelf 4 jaar was en haar zusje ongeveer een jaar. Mijn moeder is zelf 77 geworden en tot aan haar dood heeft ze een rol in haar leven gespeeld. Dingen die ze niet heeft kunnen verwerken. Enerziijds door zaken die ze niet meer kon achterhalen en anderzijds over wat had kunnen zijn. Als ze het boek van Saskia gehad had dan had ze wellicht het sneller en/of beter een plek kunnen geven en daarmee beter voor zichzelf gezorgd. Ik heb al fragmenten uit het boek mogen ‘horen’ en ik geloof dat zowel mijn moeder en andere ‘lotgenoten’ hier veel aan kunnen hebben. Wat ik ook heel mooi vind is dat je jezelf en jouw zus zo ernorm recht doet en dat is prachtig en krachtig tegelijk in mijn beleving.

  1. Wow, wat mooi Nick dat jij het verdriet van je moeder zo helder ziet. Ik kan me heel goed voorstellen hoe zij dit ruim 70 jaar bij zich heeft gedragen.
   Saskia
   xx

 3. Ik ben niet zo’n schrijver en lezer. Dit onder werp pakt mij. Ook ik heb afscheid moeten nemen van iemand net als zovelen. Voir mij is het zo’n 40 jaar geleden. En ik krijg de cirke niet rond. Ik ben ben blij dat het jou gelukt is.
  Succes met je boek en dst het veel mensen mag helpen.
  Niels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *